Studiu: romanii prefera sa plateasca cash in vacante

Modalitatea de cheltuire a bugetului de vacanta prezinta un aspect interesant in contextul evolutiei tehnologice si a diversificarii metodelor de plata:
54% dintre romanii participanti la un studio realizat de momondo.ro au declarat ca inca platesc cash atunci cand calatoresc, fiind unul dintre cele mai mari procente dintre cele 24 de nationalitati participante la analiza.
Astfel, potrivit momondo.ro, doar respondentii din Germania si Austria ii depasesc pe cei din Romania, 58% dintre participantii la studiu marcand aceasta varianta de plata.
Norvegienii folosesccel mai mult cardul in vacanta, 75% dintre ei afirmand ca obisnuiesc sa plateasca folosind cardul sau aplicatiile de plati
Majoritatea romanilor (59%) respondenti spun ca obisnuiesc sa faca economii in timpul anului pentru a le folosi in timpul vacantelor, la fel ca anul trecut (60%).
Dintre cei care obisnuiesc sa calatoreasca mai mult in interes de serviciu, 18% au precizat ca in zilele obisnuite prefera sa mearga pe jos sau sa foloseasca bicicleta pentru a salva banii de combustibil pentru vacante, in timp ce dintre calatorii Non-Business doar 9% folosesc acest mijloc de economisire.  Per total, romanii prefera sa mearga pe jos sau cu bicicleta cu 2% mai mult fata de anul anterior si fata de media tuturor raspunsurilor la nivel global.
Romanii cheltuiesc cel mai mult pe shopping in timpul vacantelor: 50% dintre respondenti au declarat ca cei mai multi bani din bugetul de vacanta sunt cheltuiti pe astfel de cumparaturi. Acestia sunt urmati de brazilieni, cu 49%.
La polul opus, doar 28% dintre respondentii din Franta isi consuma o mare parte din bugetul de vacanta prin shopping.
La fel de multi bani cheltuie romanii si pe mancatul in oras in timpul vacantelor, dar acest procent este mult mai apropiat de media tuturor tarilor participante la sondaj: 53%. Pe primul loc s-a situate Suedia.
Conform studiului, romanii isi propun sa petreaca vacanta in locatii din tara noastra, in 2020 sunt cu 10% mai putini decat in anul anterior.

Source: Profit