Statuia lui Prometeu de la Vidraru va putea fi iar vizitata

Turistii vor avea acces din nou la „Monumentul Electricitatii”, cunoscut si drept „Omul de Fier” sau „Statuia lui Prometeu”, amplasat in zona Barajului Vidraru, pe muntele Pleasa.

Accesul la monument a fost interzis de mai bine de 2 ani, din cauza riscului de accidente, dar recent Hidroelectrica, care este proprietarul barajului, a informat ministerul de resort ca va redeschide monumentul pentru vizitatori din aceasta primavara.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Constantin Popovici in anul 1965 si il infatiseaza pe Prometeu cu fulgerul in maini, ca simbol al electricitatii. Din septembrie 2015, insa, Hidroelectrica a hotarat sa nu mai permita accesul turistilor pe scarile care duc spre platforma ansamblului monumental. Argumentul a fost ca Hidroelectrica nu putea asigura paza si protectia turistilor intr-o zona cu risc major de accidentare.

La inceputul acestiui an, Hidroelectrica a informat ministerul de resort ca a efectuat o serie de lucrari pentru imbunatatirea sigurantei vizitatorilor, prin refacerea balustradelor, gardurilor de protectie si montarea unor semnalizatoare de atentie, astfel incat turistii vor putea vizita din nou statuia lui Prometeu incepand cu data de 15 aprilie 2018.
Source: Profit