Statiunile de schi din Slovenia, Slovacia sau Bulgaria devin tot mai atractive

Statiunile de schi din Slovenia, Slovacia sau Bulgaria, sunt foarte atractive atat din punctul de vedere al preturilor cat si al calitatii partiilor de schi sau al activitatilor apre-schi.

Cea mai ieftina destinatie de schi este considerata Slovacia, unde costul cazarii pentru o saptamana intr-o pensiune de 3 stele cu mic dejun incepe de la 80 EUR, afirma Dan Vladea director de outgoing la agentia Eximtur.

In Slovenia, cele mai cautate statiuni de schi sunt Bohinj, Kranjska Gora si Mariborsko Pohorje. Lungimea partiilor din aceste statiuni este de aproximativ 60 km, aici aflandu-se si una dintre cele mai lungi partii de schi alpin din Europa, Dan Ioan Nicola, directorul agentiei de turism Vacanta, considerand ca partiile sunt bine intretinute, infrastructura pusa la punct iar raportul calitate-pret mai bun decat in statiunile montane romanesti.

Si Bulgaria devine o destinatie de schi atractiva datorita preturile accesibile si serviciilor incomparabil mai bune decat cele din Romania, a declarat Corina Hinkov, directoarul agentiei Balkan Travel. In plus lungimea partiilor totalizeaza sute de kilometri iar partiile sunt foarte bine intretinute, precizeaza Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tour. Cele mai cunoscute statiuni din Bulgaria sunt Bansko, Borovets si Pamporovo, cea mai cautata fiind Borovets, situata la baza Masivului Musala din Muntii Rila.

In acest an doar in statiunea Bansko, situata in muntii Pirin din Bulgaria, vor fi inaugurate aproximativ 100 hoteluri, a caror investitie totala se ridica la 150 milioane EUR iar in 2007 vor fi inaugurate alte aproximativ 200 hoteluri, majoritatea acestora fiind clasificate la 4 stele, a declarat Cristian Mihai Balcescu, presedintele agentiei CMB Travel.

Criteriile turistilor in alegerea destinatiilor pentru schi sunt legate, de obicei, de calitatea si amenajarile oferite de statiunile respective, lungimea partiilor, instalatiile de transport prin cablu, iluminarea nocturna a partiilor, patinoarele, terenurile de sport sau piscinele.
Source: Capital