Statiunile Straja si Parang nu respecta normele de igiena si de mediu impuse de Uniunea Europeana

Comandantul Politiei Sanitar Veterinare Petrosani, Octavian Popescu, a declarat ca nici una din cabanele, pensiunile si casutele de vacanta din statiunile turistice montane Straja si Parang, de pe Valea Jiului, nu respecta normele de igiena si de mediu impuse de Uniunea Europeana.

Octavian Popescu a precizat ca Uniunea Europeana nu accepta folosirea notiunilor de pensiune, motel sau cabana pentru orice facilitate de cazare care nu dispune de sursa proprie de apa, canalizare si microstatie ecologica, pentru protectia mediului.

In statiunea montana Straja exista multe casute de vacanta pe care proprietarii le-au declarat pensiuni insa toate vor fi inchise daca nu vor fi dotate cu sursa de apa proprie, canalizare si filtre ecologice pentru scurgerile de ape menajere, au declarat reprezentantii DSV Petrosani. In statiunea montana Parang toate cabanele se bazeaza pe canalizarea unui singur hotel, care este subdimensionat pentru o astfel de captare.

Potrivit negocierilor de aderare, autoritatile locale si proprietarii de cabane din aceste statiuni trebuie sa se puna de acord si sa faca aceste investitii, pentru a fi respectate normele din Comunitatea Europeana, pana cel tarziu la sfarsitul anului 2008, in caz contrar acreditarile pentru turism obtinute de statiune urmand a fi retrase.
Source: Gandul