Statiunea balneoclimaterica Baile Govora este lasata in paragina

Statiunea balneoclimaterica Baile Govora a fost zeci de ani una dintre cele mai frumoase din judetul Valcea insa, in prezent, din cauza lipsei investitiilor in baza materiala, cladirile sunt pline de crapaturi si de igrasie.

Una dintre cladirile cele mai afectate este fosta baza balneara, urmata de vila care apartine Episcopiei Ramnicului unde zidurile sunt pline de igrasie iar tencuiala si instalatiile sanitare sunt distruse. In prezent cinematograful si policlinica balneara sunt inchise iar multe dintre vile sunt deschise dar nu si renovate.

Directorul companiei Baile Govora, Mihai Handolescu, a declarat ca imobilele din Govora arata asa deoarece este un patrimoniu foarte vechi, fata de alte statiuni.

In curand vor fi depuse proiecte pentru reabilitarea unora dintre hoteluri si pentru baza de tratament ramasa in paragina, stabilimentul balnear va fi demolat si pe acel loc va fi ridicat un hotel cu mai multe functiuni, de cazare, alimentatie, tratament.

Mihai Handolescu a declarat ca, in prezent, hotelul Parc este operational si va fi amenajata si o baza de tratament de 3 stele iar hotelul Palace se afla in faza de expertiza tehnica, deoarece este monument istoric.
Source: Evenimentul Zilei