Statiunea Geoagiu-Bai face parte din reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta

Complexul hunedorean Geoagiu-Bai se numara printre cei 25 de castigatori ai concursului „EDEN – Destinatii europene de excelenta in turismul acvatic”, desemnati pe 27 septembrie in cadrul Galei Premiilor EDEN 2010 de la Bruxelles.

Destinatiile turistice castigatoare in acest an, aflate in preajma marilor, lacurilor sau raurilor, promoveaza abordari inovatoare pentru oferta lor de turism acvatic, pentru protejarea mediului, rezolvarea problemei sezonalitatii si redirijarea fluxurilor de turisti catre destinatii netraditionale.

Geoagiu Bai are o capacitate de peste 2.000 de locuri de cazare, posibilitati de tratament balnear si a fost clasificata ca statiune turistica de interes national in anul 2008, aceasta distinctie fiind rezultatul unui proiect al administratiei locale.

Statiunea va posta un clip de prezentare pe site-ul www.edenineurope.eu si va avea o pagina proprie pe site-ul EDEN, in cadrul Retelei Destinatiilor Europene de Excelenta.

Aceasta initiativa europeana pentru excelenta in turism, lansata in anul 2007, este dezvoltata in jurul unei teme anuale, alese de Comisia Europeana impreuna cu autoritatile nationale pentru turism relevante, temele reprezentate pana in prezent fiind turismul rural in 2007, traditiile locale in 2008 si zonele protejate in 2009.

Source: Adevarul