Statiunea Calimanesti-Caciulata desfasoara investitii pentru dezvoltarea turismului

In acest an, primaria statiunii balneoclimaterice Calimanesti – Caciulata are in vedere investitii de 73,7 milioane RON din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii turistice balneare si de agrement, a declarat primarul Ilie Amuzan.

In cadrul proiectului „Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti – Caciulata”, in valoare de 33,6 milioane RON, primaria orasului Calimanesti va construi in zona Casei de Cultura a orasului un Aqua Parc cu bazine de inot acoperite si descoperite, sali de fitness si sauna, un parc de agrement si sport, situat in zona stadionului, precum si pontoane amplasate pe lacul de acumulare Calimanesti, pentru ca turistii sa se poata plimba cu vaporasele intre Calimanesti si Cozia.

Un alt proiect al Primariei pentru acest an, in valoare de 25,5 milioane RON, consta in reabilitarea si modernizarea parcurilor balneare din jurul izvoarelor minerale din Calimanesti si Caciulata.

Al treilea program investitional se ridica la 14,6 milioane RON si prevede extinderea si modernizarea Grupului Scolar Administrativ si de Servicii Calimanesti, modernizarea spatiilor de cazare pentru elevi, cantinei si atelierelor scoala, precum si realizarea unei sali de sport si a unui corp de garsoniere pentru profesori.

Totodata, autoritatile din statiunea Calimanesti – Caciulata intentioneaza sa investesca aproximativ 14 milioane EUR pentru construirea unei telecabine si a unei partii de schi pe versantul nordic al Muntelui Cozia. Telecabina va face legatura intre Sfanta Manastire Turnu si Varful Cozia, cu un punct de intoarcere la Sfanta Manastire Stanisoara.

Studiul de fezabilitate a fost finalizat recent, iar primaria intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru a sustine aceste investitii.

De asemenea, primaria Calimanesti are in plan si realizarea unui sistem de canalizare si epurare a apelor menajere din oras, care necesita investitii de 7 milioane EUR.

Nu in ultimul rand, la jumatatea acestui an, urmeaza sa fie finalizat si Centrul de Conventii si Expozitii Nord Oltenia, pentru realizarea caruia s-au alocat aproximativ 10 milioane EUR, din fonduri proprii, de la bugetul de stat si fonduri Phare. Proiect cuprinde 5 pavilioane pentru expozitii, simpozioane si congrese.

Source: 9AM