Starwood intentioneaza sa accepte oferta de preluare a asiguratorului chinez Anbang Insurance Group, renuntand la acordul cu Marriott

Compania Starwood Hotels & Resorts Worldwide, care detine brandul Sheraton, a anuntat ca intentioneaza sa accepte oferta de preluare facuta de un grup de companii, condus de asiguratorul chinez Anbang Insurance Group, desi a incheiat, anul trecut, un acord in acest sens cu Marriott International.
Decizia vine dupa ce oferta Anbang Insurance a fost majorata la 78 USD/actiune, echivalentul a 13,2 mld. USD, de la 76 USD/actiune.
Spre comparatie, Marriott ofera doar 72 USD/actiune pentru preluarea Starwood.
Marriott are la dispozitie 10 zile pentru a veni cu o noua oferta.
Starwood va trebui sa plateasca 400 mil. USD catre Marriott International in cazul in care va incheia un acord de preluare cu alte companii sau va retrage recomandarea facuta actionarilor de a accepta oferta Marriott.
In luna noiembrie 2015, compania Marriott International a anuntat ca va achizitiona Starwood pentru 72,08 USD/actiune, echivalentul a 12,2 mld. USD, in urma tranzactiei urmand sa fie creat cel mai mare lant hotelier la nivel mondial. Tranzactia a fost aprobata de actionarii ambelor companii.

Source: Economica