Sorin Ionescu recomanda seminarul iPlan

Dragi colaboratori,

V-am obisnuit sa va trimitem in acest newsletter informatii revelante din industria ospitalitatii din Romania. In calitate de fondator Fivestar Hospitality va impartasesc o experienta care personal mi-a folosit foarte mult si care cred ca este esentiala pentru orice persoana de decizie din industria noastra.

Cu ceva vreme in urma un bun prieten mi-a recomandat un program de instruire in domeniul planificarii strategice – iPlan: facut cu fonduri europene, GRATUIT! Toate ingredientele ca sa ma duca cu gandul ca este ceva fara prea mult impact. M-a atras insa faptul ca se vehiculau numele celor mai mari scoli de afaceri din lume: INSEAD, London Business School, Stanford deci nu am putut rezista pana la urma sa nu aplic. Pe recomandare.

A urmat un proces on-line din 2 etape: un chestionar de preselectie si o diagnoza detaliata a comportamentelor de planificare strategica. In urma scorurilor obtinute am fost selectat pentru a participa la un seminar Markstrat de 3 zile, pe Valea Prahovei.

Pana in ultimul moment, mi-am pastrat un scepticism "sanatos" de practician pus in fata unei experiente teoretice. Spre surprinderea mea, jocul Markstrat ne-a absorbit pe toti cei prezenti intr-un mod fantastic. Eram 25 de middle si top manageri din diverse firme din tara cu profile diferite, impartiti in 5 echipe. In joc, trebuia sa luam decizii din viata unei companii aflata in competetie cu companiile colegilor din celelalte echipe. Sase ani din viata unei companii, comprimate in cateva zile. Dupa fiecare runda de decizii, emotii si rasturnari de situatie. De dimineata pana noaptea tarziu dezbateam in echipa ce este mai bine sa facem.

Fiecare venea cu perspectiva proprie de business. Si parca vroiam sa nu se termine. Am invatat ca ceea ce astazi a functionat te poate duce la esec maine. Cand crezi ca esti bun, poti sa pierzi doar pentru ca competitia s-a miscat mai repede. Viziunea strategica si planificarea conteaza cu adevarat in practica si poti sa iti dai seama cum e cu si fara chiar in timpul jocului.

Toata experienta m-a ajutat sa fac multe paralele cu industria ospitalitatii. Pentru mine, a fost unul dintre cele mai bune si aplicate seminarii la care am participat, care mi-a schimbat de ce nu chiar si perspectiva asupra mediului de afaceri si a notiunii de competitie.

Recomand din toata inima tuturor managerilor din hotelurile aflate in situatii de intensa competitie pe piata. Este o ocazie de neratat. Inscrieti-va cat mai curand pe http://www.the-network.ro/user

Mult succes,

Sorin Ionescu
MANAGING PARTNER
Fivestar Hospitality

Source: Fivestar Hospitality