Societatea Dracula Park ameninta RAAPPS cu actionarea in justitie

Daca Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, RAAPPS, va rezilia contractul de asociere prin care cele doua parti au convenit asupra realizarii Parcului Turistic si de Agrement Snagov, societatea Dracula Park intentioneaza sa actioneze in judecata RAAPPS, a precizat directorul general al societatii, Sorin Marica.

Contractul de asociere incheiat cu RAAPPS contine o clauza care interzice rezilierea unilaterala a intelegerii, cu exceptia cazului cand partea care recurge la aceasta procedura achita daune-interese celuilalt asociat, a declarat Sorin Marica.

Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara dar, din cauza unor probleme legate de terenul de langa Sighisoara s-a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RAAPPS.

In contractul de asociere, incheiat in 2003 pentru o perioada de 49 ani, este specificat ca RAAPPS va asigura dreptul de folosinta pentru o suprafata de 460 ha iar aportul societatii Dracula Park urma sa fie reprezentat de studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, studiile hidro-geologice si studiul de impact.

In urma unor controale efectuate de Autoritatea de Control a Guvernului in luna martie a acestui an s-a descoperit ca titlul de parc industrial a fost acordat ilegal, drept urmare Guvernul a anuntat ca va anula titlul de parc industrial acordat Parcului turistic si de agrement Snagov si ca va rezilia contractul de asociere in participatiune si contractul de administrare incheiat in cazul Dracula Park. Directorul general al societatii a declarat ca pentru realizarea proiectului, societatea a investit sume care se pierd prin anularea titlului de parc industrial.

Dracula Park are 13.804 actionari si un capital social de aproximativ 82 miliarde ROL.
Source: Adevarul