Smoker’s International Airways va permite fumatul pe parcursul zborului

Operatorul aerian Smoker’s International Airways, Smintair, fondata de un om de afaceri german, a prezentat autoritatilor germane documentatia in vederea obtinerii licentei de functionare, urmand sa devina singura companie aeriana care va permite pasagerilor sa fumeze pe parcursul zborului.

Compania va opera zboruri intre Dusseldorf si Tokyo si va avea doar doua clase, business si clasa intai. Pretul unui bilet va fi de aproximativ 5.500 USD pentru clasa business si de 12.000 USD pentru clasa intai, comparabile cu pretul de 9.000 USD al unei calatorii la bordul avioanelor Concorde care, de asemenea, permiteau fumatul pe parcursul zborului.

Atuurile investitiei sunt durata lunga a zborului, de 12 ore si numarul mare de oameni de afaceri japonezi la Dusseldorf, unde se regaseste a treia comunitate japoneza ca marime din Europa, care se estimeaza ca va genera o crestere anuala de 3,6% a traficului de pasageri intre Germania si Japonia pana in 2009.

Fondatorul companiei a strans o suma de 300 milioane GBP de la investitori pentru functionarea noului operator aerian si urmeaza sa angajeze aproximativ 300 de persoane.
Source: 9AM