SkyEurope si-a schimbat strategia pe piata din Romania

Compania slovaca low-cost SkyEurope si-a schimbat strategia pe piata din Romania, renuntand sa mai introduca zboruri spre destinatii din Italia, Franta sau Ungaria, asa cum anuntase initial, concentrandu-se asupra rutelor spre Austria.

Karim Makhlouf, chief commercial officer al SkyEurope, a declarat ca va fi introdus al doilea zbor zilnic spre Viena iar la sfarsitul lunii octombrie va fi deschisa ruta Timisoara – Viena. De asemenea, compania analizeaza si posibilitatea introducerii de curse din Cluj sau din alte orase din Romania in sezonul de vara 2008.

Singurul zbor din Romania operat de SkyEurope care nu are ca destinatie Viena este in prezent Bucuresti – Roma insa, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei, acest zbor nu va mai fi operat din luna noiembrie, desi a avut un grad de ocupare de 90% inca de la introducerea pe piata.

In prezent, compania testeaza potentialul a 17 destinatii europene operate prin hub-ul de la Viena, in functie de aceste rezultate urmand sa stabileasca eventuale noi zboruri cu plecare din Romania.

SkyEurope intentioneaza sa se pozitioneze pe piata ca un operator de business si lifestyle si nu ca un operator low-cost, incheind contracte cu reprezentanti a mai multor companii si organizand prezentari de moda la bordul aeronavelor.

In 2006 compania a transportat in si dinspre Romania 35.000 de pasageri iar pentru 2007 estimeaza ca va transporta cu 30% mai multi pasageri decat in 2006. Din luna septembrie 2007 pana in septembrie 2008, compania isi propune sa transporte 280.000 de pasageri in si dinspre Romania, a declarat Karim Makhlouf.

Source: Wall-Street