Sindicalistii asigura gradul de ocupare al hotelurilor de pe litoral

Litoralul romanesc este ocupat in proportie de 40-50% de sindicalisti si, desi numarul persoanelor care vin pe litoral beneficiind de sustinere financiara din partea angajatorilor este in scadere, turistii sunt suficient de multi pentru a asigura un grad de ocupare decent hotelurilor de la Marea Negra.

Hotelierii s-au obisnuit sa contracteze direct cu sindicatele pentru un numar mare de persoane, ceea ce pe moment a fost avantajos. Insa cu timpul sindicatele nu au mai avut bani si hotelierii nu s-au preocupat de investitii, trezindu-se descoperiti intr-o piata libera, a declarat presedintele ANAT Bucuresti, Alin Burcea.

Presedintele Blocului National Sindical, BNS, Dumitru Costin, a declarat ca o parte din sumele care se negociaza anual prin contractele de munca sub forma unui fond cu destinatie sociala, la nivelul fiecarei societati comerciale sau regii sunt destinate si acoperirii partiale a unor bilete de odihna. Dumitru Costin a mai precizat ca angajatilor li se plateste intre 10% si 65% din contravaloarea biletului de vacanta, in functie de intelegerile stabilite. Spre exemplu persoanelor care lucreaza in minerit li se acorda 8 milioane ROL indiferent de valoarea biletului, in timp ce angajatii Metrorex primesc de la sindicat si fondurile regiei 65% din costul biletului, la care se adauga si permise gratuite pentru CFR.

In general, sindicalistii stau la hotelurile de 2 stele iar daca unii aleg vacantele in strainatate, primesc numai o parte din costurile transportului.
Source: Evenimentul Zilei