Sibiul a primit oficial titlul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019

Pe data de 25 ianuarie, Sibiu a primit la Atena, titlul oficial de Regiune Gastronomica Europeana in 2019, titulatura pe care o va imparti cu Regiunea Egeea de Sud din Grecia. Decernarea a avut loc in prezenta reprezentantilor Institutului International de Gastronomie, Cultura, Arta si Turism, organism care patroneaza aceasta titulatura.
 
Dosarul de candidatura al Sibiului a fost depus in luna iunie 2016, si a fost analizat de un juriu international in luna septembrie 2016. In perioada 2017 – 2019 bugetul estimat al programului este de peste 8,6 mil. EUR.
 
Consortiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.
 
Potrivit acestui consortiu, programul Regiune Gastronomica Europeana isi propune sa ofere turistilor posibilitatea de a descoperi preparatele traditionale din judetul Sibiu.

Source: Profit