Segmentul turistic de tip citybreak nu este foarte dezvoltat in Romania

Vacantele de scurta durata organizate in diferite orase turistice, denumite citybreak si care, in strainatate sunt o sursa importanta de venituri pentru agentiile de turism, reprezinta in Romania doar 3% din totalul vacantelor oferite turistilor straini.

Doar 54.000 turisti straini prefera vacantele in orasele romanesti, adica 3% din numarul total de 1,8 milioane de turisti asteptati anul acesta in Romania. Procentajul scazut are drept cauza faptul ca liniile aeriene nu ofera agentiilor de turism o strategie coerenta de reduceri, potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT.

Din cei 3%, doar 1% vin intr-adevar pentru vacante de acest tip, restul fiind turisti care viziteaza accidental un oras sau oameni de afaceri care vin pentru alte scopuri decat turismul, a precizat Mircea Vladu, vice-presedintele ANAT si directorul agentiei de turism Prestige Tours.

In ceea ce priveste evolutia acestui tip de turism, specialistii apreciaza ca va fi favorizata de economia in crestere.

Pe langa Bucuresti, pentru vacantele de tip citybreak in Romania, mai sunt preferate orasele Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara, Sibiu si Targu Mures.

Source: Daily Business