Segmentul de 4 si 5 stele reprezinta 72,88% din capacitatea totala de cazare din Bucuresti

In prezent, Bucurestiul detine 7.396 de camere de hotel clasificate la 4 si 5 stele, reprezentand 72,88% din capacitatea totala de cazare a capitalei, potrivit unui raport realizat de firma de monitorizare a pietei constructiilor, IBC Focus.

Potrivit raportului, Bucurestiul are in constructie sau in stadiu de proiect doua hoteluri de 5 stele, unul in apropierea podului Baneasa, investitie estimata la 12 milioane EUR si celalalt in cadrul unui proiect care include si spatii de birouri – Glass House. Pe segmentul de 4 stele, in capitala urmeaza sa fie construit inca un nou hotel.

La sfarsitul anului 2008, in Bucuresti existau sapte hoteluri de 5 stele: InterContinental, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Casa Capsa, Howard Johnson Grand Plaza, Radisson SAS, Crowne Plaza.

Conform IBC Focus, in Romania se afla in constructie 22 de hoteluri de 4 si 5 stele, majoritatea proiectelor incepute fiind in Bucuresti, Bihor, Cluj si in Prahova.

Pe langa cele 22 de hoteluri aflate in constructie, alte 18 proiecte se afla in faza de proiectare.

Cea mai mare investitie anuntata, de 40 milioane EUR, este hotelul de 5 stele Grand Hotel din Cluj-Napoca.

Potrivit datelor IBC Focus, in provincie piata hoteliera de lux era inca slab dezvoltata, in 2008 existand doar zece hoteluri de 5 stele.

Source: Banii Nostri