Segmentul boutique hotelurilor se dezvolta din ce in ce mai mult in Budapesta

In Budapesta piata hoteliera se dezvolta din ce in ce mai mult, un nou segment atacat de hotelieri fiind cel al boutique hotelurilor. Prima unitate de acest fel a fost deschisa in Budapesta in luna august a anului trecut iar in prezent si-a anuntat intrarea pe piata un nou jucator. Mizand pe cererea tot mai mare de hoteluri de lux in Budapesta, dezvoltatorii imobiliari participa la cresterea ofertei de constructii.

Cel mai nou hotel al capitalei Ungariei este Hotelul Atrium care este amplasat langa piata Blaha Lujza, detine 57 camere iar tema principala a decoratiunilor interioare a fost unicitatea.

Clientii tinta ai acestor hoteluri sunt oamenii de afaceri care vin in Ungaria in interes de serviciu dar si turistii care vin pe cont propriu pentru a admira peisajul, a declarat Judit Blandl, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Mellow Mood Invest, firma care a construit hotelul. Judit Blandl mizeaza pe cresterea numarului de turisti si estimeaza pentru acest an un grad de ocupare de 70%.

Principala problema a hotelurilor din centrul Budapestei este terenul, care nu este usor de gasit, avand in vedere gradul ridicat de ocupare al zonei. Distanta disponibila intre doua constructii este destul de mica iar hotelurile trebuie dimensionate pentru a gazdui cat mai multi clienti pe o suprafata relativ redusa. In astfel de cazuri, investitorii opteaza pentru constructii cu 60-80 camere, cladirile mici fiind destul de rare.

Distantele mici dintre caldiri sunt definitorii la hotelurile boutique. Primul astfel de hotel, Hotelul Boutique Zara, deschis in august, se distinge prin dimensiunea redusa a camerelor. Din aceste motive, grupul tinta de clienti este mai usor de gasit si mult mai specific, incluzand oamenii de afaceri si turistii care calatoresc pe cont propriu. Oaspetii, in principal straini, petrec in medie 2,4 nopti la hotel, a declarat Erika Ladanyi, directorul hotelului Zara.

In 2006, piata hotelurilor de 3 stele a fost saturata insa s-a facut simtita criza de hoteluri de 4 si 5 stele, in aceste conditii dezvoltatorii au lansat pe piata mai multe proiecte.

Hotelul Klotild Palota situat in zona Pest a podului Erzsebet, va detine 107 camere si va fi primul hotel de 5 stele construit de Mellow Mood in Budapesta.

Hotelul Var Apartment House va fi clasificat la 4 stele si va detine 24 camere.
Source: Ziarul Financiar