Seconda Iniziativa va demara un proiect imobiliar la Craiova care va include si un hotel de 4 stele

Compania italiana de dezvoltare imobiliara Seconda Iniziativa, in parteneriat cu firma Casa Noastra, controlata de omul de afaceri Stefan Cherciu, va demara constructia unui proiect imobiliar la Craiova care necesita o investitie de 250 milioane EUR.

Proiectul va fi derulat pe un teren de 19,3 ha, situat in apropierea Craiovei, in comuna Malu Mare, si va include un hotel de 4 stele cu 180 de camere, centru de afaceri, hipermarket, galerii comerciale, un parc acvatic, terenuri de sport si o parcare cu 6 etaje si o suprafata de 90.000 mp, cu o capacitate de 3.600 de masini.

Lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in luna decembrie 2007 si se estimeaza ca vor fi finalizate la mijlocul anului 2009.

Anthony Vitali, project manager al Seconda Iniziativa, a precizat ca dezvoltarea proiectului va incepe cu banii investitorilor, care ar urma sa asigure 20% din fonduri iar restul sumei va fi asigurat prin imprumuturi bancare.

In functie de varianta finala a proiectului, amortizarea investitiei va fi realizata intr-o perioada de 8-10 ani, potrivit estimarilor, respectiv un randament al investitiei cuprins intre 10% si 12,5% pe an.

Anthony Vitali, a declarat ca pentru acest proiect compania detine Planul Urbanistic Zonal, PUZ, si Planul Urbanistic de Detaliu, PUD, iar in cateva zile urmeaza sa fie definitivat intregul concept pentru a solicita autorizatia de constructie.

Reprezentantul Seconda Iniziativa a declarat ca ar putea sa vanda proiectul pe parcursul dezvoltarii lui sau ar putea ramane in parteneriat pentru 4-5 ani.

Acesta este primul proiect derulat pe o piata externa de catre compania italiana, infiintata in anul 2002.

Source: Ziarul Financiar