Se pun bazele unui orasel nou in sudul Capitalei

Proiectul Metalurgiei Park Residence este doar unul dintre proiectele care se dezvolta in sudul Capitalei, acolo unde pretul terenurilor este mult mai mic decat in zona de nord. Sudul beneficiaza de o dezvoltare accelerata, iar acest lucru este confirmat de cifre. “In sectorul 4 si zona limitrofa, IMGB si Popesti Leordeni, se vand circa 500 de apartamente pe luna, aproximativ 5.000 pe an. Oferta este foarte variata. Preturile pornesc de la 800 de euro pe metrul patrat si ajung la 1.000 de euro pe metrul patrat, fata de 1.600-1.800 de euro pe metrul patrat in nord”, conform spuselor lui Catalin Grigore, manager general Sud Rezindential.
Proiectul Metalurgiei Park Residence va fi construit pe terenul de 50 de hectare al fostelor sere Berceni si presupune livrarea a 15.000 de apartamente, in spatiul dintre centrul comercial Grand Arena si magazinul Auchan Berceni. “Este primul parc rezidential din Romania. Apartamentele vor fi construite de dezvoltatori imobiliari diferiti. Din suprafata totala, companiile au achizitionat 15 hectare si vom termina anul cu 25 de hectare”, a declarat acelasi Catalin Grigore.
Pretul de vanzare al locuintelor va fi intre 800-1.000 de euro pe metrul patrat, in functie de dotari si finisaje. Pana la finalul anului vor fi livrate circa 2.000 de apartamente, urmand ca anul viitor stocul sa creasca spre 5.000-6.000. Blocurile vor fi construite in regim de P+6 si vor dispune de parcare, un loc de parcare urmand sa coste 1.500 de euro. Dezvoltatorii implicati in acest proiect sunt firme romanesti precum: Viva Residence, Joy Residence, Family Residence, Top House si Brown Residence.

Source: Imobiliare.Net