Se impune revizuirea grilei notariale

Colegiul director al Camerei Notarilor Publici Bucuresti considera ca se impune realizarea unei noi corectari a valorilor orientative pentru proprietatile imobiliare, cele realizate recent fiind depasite de elemente noi aparute in domeniul imobiliar autohton. Se apreciaza ca ar trebui introdus un coeficient de corectare globala a valorilor orientative din Ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare – 2009,  pentru Municipiul Bucuresti si Judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, potrivit unui comunicat de presa. Datele cuprinse in lucrare au fost elaborate de Euro-Expert si Expert Valuation, prevederile fiind aplicabile din data de 01.01.2009.

„Ne referim, in primul rand, la deprecierea masiva si accelerata a monedei nationale fata de EURO, moneda in care sunt exprimate valorile orientative din Ghid, dar si la acutizarea efectelor crizei economice asupra pietei imobiliare, constatata inclusiv de mass-media inca din primele zile ale acestui an”, se mentioneaza in comunicat.

In acest sens, firmele de expertiza au comunicat Camerei un coeficient de corectie de 15% a tuturor valorilor orientative din Ghid, cu precizarea ca valorile reduse ale bunurilor imobile sunt aplicabile incepand cu data de 26 ianuarie 2009, fiind instiintate despre aceasta si Directiile Generale de Finante Publice ale Judetelor Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, precum si a Municipiului Bucuresti.

banner_zdi120x60

Source: Ziarul de Imobiliare