Scotia va lansa un circuit turistic inspirat din viata adevaratului rege Macbeth

Scotia va lansa un circuit turistic inspirat din viata adevaratului rege Macbeth, cu scopul de a corecta erorile din celebra tragedie scrisa de William Shakespeare.
Potrivit dramaturgului William Shakespeare, Macbeth a fost un rege ucigas si paranoic, a carui manie a grandorii l-a condus spre moarte.
Astfel, Biroul pentru Turism din Scotia a conceput un circuit care include locurile emblematice din celebra piesa de teatru prin care a trecut si adevaratul rege Macbeth, castelul Glamis, unde regele a trait, satul Lumphanan, unde acesta a murit in 1057, si Cairn O’Mount, un sat prin care Macbeth si-a condus trupele, inainte de infrangerea de la Lumphanan.
Obiectivul acestui demers este acela de a-i atrage pe turisti in partea nord-estica a Scotiei, corectand in acelasi timp imaginea lui Macbeth.
Macbeth este o tragedie scrisa de William Shakespeare in anul 1606. Prima reprezentatie atestata a avut loc in aprilie 1611, la teatrul Globe din Londra. Personajele reale care au inspirat aceasta piesa sunt regii Macbeth, Duff si Duncan, mentionati in cronicile Holinshed (1587).

Source: InCont.ro