Scadere de circa 7% a tarifelor hoteliere din Europa, in luna octombrie 2011

Tarifele hoteliere din principalele orase si destinatii turistice din Europa au scazut in medie cu 7% in luna octombrie, comparativ cu luna septembrie, unele orase inregistrand insa o scadere mult mai accentuata a preturilor, potrivit Indexului de Preturi Hoteliere realizat de site-ul de comparatii de preturi Trivago.

Tariful mediu pentru o camera dubla standard, in Europa, in luna octombrie 2011 este de 123 EUR.

In Bucuresti, pretul mediu pe noapte pentru o camera dubla standard in luna octombrie este de 77 EUR iar in lunile iulie si august tarifele au fost de 71 EUR.

In Barcelona tariful mediu pentru o camera dubla standard a scazut la 147 EUR, de la 179 EUR in septembrie iar in Milano tariful a scazut la 161 EUR, de la 196 EUR in septembrie. In Berlin pretul mediu pentru o camera standard este de 98 EUR, in scadere fata de 120 EUR in luna septembrie.

In orase precum Copenhaga, Geneva, Edinburgh si Amsterdam tarifele au scazut cu 15% in luna octombrie, in Bruxelles cu 11% iar in Budapesta si Lisabona tarifele au scazut cu 9%.

In Londra preturile la cazare au scazut cu doar 1% in luna octombrie, pana la 198 EUR, insa in orasele Manchester, Birmingham si Cardiff s-au inregistrat cresteri de 10%, 9% si, respectiv 6%.

Source: Horeca Romania