Scadere cu pana la 7% in hotelurile din Bucuresti, in 2008

Deschiderea in acest an a circa 2.500 de camere a dus la o incetinire a cresterii traficului de turisti de la 15% in 2007, pana la 5-7% in acest an, unele hoteluri inregistrand chiar o scadere a traficului. In 2007, in capitala existau 5.500 de camere.

Reprezentantii hotelului JW Marriott, clasificat la 5 stele, au precizat ca in acest an traficul turistic a fost mai mic decat in 2007.

Pana la sfarsitul acestui an, in capitala vor fi active circa 8.000 de camere de hotel, dintre care aproximativ 2.000 de 5 stele.

La nivel local, business-ul hotelier este unul dintre cele mai profitabile din Europa, inregistrand in ultimii ani marje de profit de peste 50%.

Mircea Draghici, project manager in cadrul firmei de consultanta in domeniul ospitalitatii Fivestar Hospitality, a precizat ca cea mai mare crestere din acest an va fi inregistrata de segmentul hotelier de 4 stele, unde au aparut mai multe unitati noi si, implicit, au scazut tarifele.

Totodata, Draghici a declarat ca, la nivel de 5 stele, cererea a ramas constanta, acesta fiind segmentul care inca are deficit de camere in raport cu cererea.

Source: Business Standard