S-au scos la licitatie lucrarile de constructie ale Aeroportului din Brasov

Conducerea Consiliului Judetean Brasov a publicat recent pe portalul electronic de achizitii publice documentatia privind inscrierea la licitatia pentru construirea Aeroportului International Brasov-Ghimbav.

Presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a precizat ca lucrarile de sistematizare, respectiv pregatirea terenului pentru constructie sunt aproape gata.

Firma castigatoare va avea statut de concesionar si va trebui sa asigure infrastructura aeroportura, respectiv drenaje, canalizare pluviala, marcaje, consolidari, constructii aferente, un terminal de pasageri si un birou pentru personalul aeroportului. In plus, vor fi amenajate 250 de locuri de parcare si un drum de acces de incinta.

Aeroportul ar urma sa aiba capacitatea de a procesa 600.000 pasageri/an in prima faza si, dupa 8 ani, un minimum de 1 milion de pasageri/an.

Valoarea cu TVA a investitiei se va ridica la 85,467 mil. EUR.

Societatile interesate trebuie sa detina o medie a cifrei de afaceri de 70 mil. EUR si sa fie certificate de Autoritatea Aeronautica Civila din Romania, sau de catre organismele internationale. O alta conditie este ca firma sa aiba experienta in lucrari de constructii si instalatii aeroportuare.

Source: Transilvania Expres