Salina Turda vizitata de aproape 680.000 de turisti, in 2016

Anul trecut, Salina Turda a fost vizitat de 617.890 de turisti, devenind astfel cel mai vizitat obiectiv turistic public din Romania, 2016 fiind si anul cu cei mai multi vizitatori din istoria minei.
Simona Baciu, directorul Salinei Turda a precizat ca anul trecut au fost inregistrati, doar intr-o singura zi, de Sfanta Maria, peste 8.000 de vizitatori, si a fost pentru prima data cand conducerea salinei a trebuit sa intrerupa intrarea vizitatorilor, pentru 30 de minute, deoarece fluxul in subteran devenise prea aglomerat.
Numarul din ce in ce mai mare de turisti i-a determinat pe cei din conducerea salinei sa decida o marire a spatiului de vizitat, prin reabilitarea minei Iosif. Pentru acest lucru conducerea salinei intentioneaza sa obtina fonduri printr-un nou proiect european, deoarece lucrarea ar costa foarte mult.
Mina Iosif are forma conica si are aproximativ 3.000 m ca suprafata. Fondurile vor fi folosite in special pentru realizarea circulatiei pe verticala, la care mina este deficitara, in opinia conducerii obiectivului, dorindu-se montarea unui lift mai mare decat cel existent.
Salina Turda a fost modernizata in urma cu cativa ani cu fonduri europene si este in acest moment una dintre cele mai mari atractii turistice ale tarii, avand amenajate locuri de joaca pentru copii, un carusel urias, zone de sport – minigolf, bowling, biliard, tenis de masa, un lac pe care turistii se pot da cu barca si un amfiteatru pentru spectacole, dar si zone destinate sanatatii unde oamenii pot veni pentru a trata rinitele, astmul bronsic, infectiile respiratorii sau alte boli si afectiuni.

Source: Economica