Salina Turda a fost inclusa de publicatia The Guardian intr-un top al celor mai excentrice destinatii turistice din Europa

Publicatia britanica The Guardian a inclus Salina Turda si zona sa de agrement printre destinatiile recomandate pentru turistii in cautare de locuri excentrice in Europa.

„Pentru o experienta suprarealista, nu e nevoie sa cauti mai departe de Salina Turda. Mina adanca de 120 m a fost sapata in secolul al XVII-lea si a fost folosita, pentru o scurta perioada in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pe post de adapost impotriva bombelor. Mai tarziu, a fost depozit de branza, iar, recent, a fost transformata intr-un parc tematic magic, cu roata, mini teren de golf, sala de bowling si masa de tenis. Are si un lac subteran cu barci ce pot fi inchiriate pentru explorarea minei”, potrivit prezentarii The Guardian.

Printre alte destinatii intrate in top 10 locuri excentrice se numara fantanile arteziene care stropesc turistii neavizati din gradina palatului Hellbrunn, Austria, turnul de televiziune Zizkov, din Praga, considerat printre cele mai urate cladiri din lume si Muzeul Ciupercilor din Franta. Nu lipsesc nici o toaleta publica cu pereti din sticla (ce-i drept, reflectorizanta la exterior) pentru o vedere spectaculoasa a partiilor de schi din Andorra si nici un muzeu al pisicilor, cel din urma situat in Amsterdam.
Source: Profit

EN RO