S-a lansat al doilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Operational Comun

Pe data de 30 iunie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a lansat al doilea apel de propuneri de proiecte in cadrul Programului Operational Comun "Bazinul Marii Negre 2007-2013” pentru care sunt disponibile fonduri ENPI in valoare de peste 15 mil. EUR.

Turcia participa cu fonduri IPA in valoare de 5,3 mil. EUR, iar  cofinantarea Uniunii Europene este de maximum 90% din totalul costurilor eligibile la nivel de proiect.

Aria eligibila a programului cuprinde 8 state: Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Armenia, Georgia. In Romania sunt eligibile sase judete din Regiunea Sud-Est, respectiv Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea.

Vor fi finantate proiecte de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, al turismului, in domeniul protectiei naturii si al mediului inconjurator, precum si al cooperarii culturale.

Propunerile de proiecte, care pot fi depuse pana pe data de 30 septembrie, trebuie elaborate si implementate in comun de parteneriate care cuprind cel putin un partener din statele membre ale UE si un partener din statele partenere.

Source: Daily Business