S-a deschis hotelul Cismigiu

In aceasta saptamana hotelul Cismigiu din Bucuresti, detinut de firma spaniola Hercesa, a fost redeschis dupa 17 ani in care cladirea nu a fost functionala si dupa alti cativa ani in care s-a lucrat la renovare si au fost investite aproximativ 15 mil. EUR.
In urma reconstructiei a fost pastrata fatada originala, cu elemente arhitecturale din 1912, cand a fost deschis hotelul. Interiorul a fost reconstruit de la zero.
Hotelul detine 60 de apartamente care se adreseaza turistilor care vor sa se cazeze pe termen lung, iar gradul de confort este de 4 stele.
La inceputul anului viitor vor fi deschise beraria Gambrinus si un restaurant, care va fi amplasat la etajul 6. Tot anul viitor vor fi functionale si salile de conferinte.
Directorul Hercesa Romania, Mauricio Mesa Gomez, a declarat  ca targetul unitatii sunt expatii, persoane din corpul diplomatic, dar si turisti. Acesta estimeaza venituri de 1,5 mil. EUR in primul an de functionare.
Hotelul Cismigiu, numit initial Palace, a fost construit in anul 1912, si avea 200 de camere. In anul 1948, cand a fost nationalizat, numele i-a fost schimbat in Hotel Cismigiu. Dupa 1990 hotelul a fost transformat in camin pentru studenti, iar 5 ani mai tarziu cladirea a fost inchisa, fiind intr-o stare avansata de degradare.
Compania Hercesa a cumparat cladirea in 2005, iar lucrarile de renovare au fost demarate in 2009.

Source: Mediafax