SIF Transilvania va investi in urmatorii cinci ani intre 100 si 150 milioane EUR in turism

Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat ca in urmatorii cinci ani compania va investi intre 100 si 150 milioane EUR pentru finantarea unor proiecte de turism, in modernizarea si extinderea retelei hoteliere si de baze de tratament. Pe viitor SIF Transilvania intentioneaza sa infiinteze propriul lant hotelier.

Printre proiectele SIF Transilvania se regaseste redeschiderea circuitelor de croaziera pe Dunare, care ar urma sa faca legatura intre litoralul romanesc si Viena, cu o ambarcatiune de 100 sau 300 de camere, care va fi construita la Santierul Naval Orsova, controlat de SIF Transilvania. Investitia este estimata la 7-8 milioane EUR.

De asemenea, compania intentioneaza ca, pana la sfarsitul acestui an, sa deschida, in colaborare cu grupul Ana Hotels, un centru de pregatire pentru personalul din turism, care sa asigure pregatirea necesara pentru toate tipurile de pozitii necesare in acest domeniu.

In plus, SIF Transilvania a anuntat ca isi va majora participatia in cadrul firmei care detine hotelul Orizont din Predeal, unde detine in prezent 60% dintre actiuni, aproximativ 35% din actiuni fiind detinute de omul de afaceri Fathi Taher.

Agentia de turism Transilvania Travel, controlata de SIF Transilvania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 350 miliarde ROL, in crestere cu 20% fata de 2005, conform declaratiei directorului general al agentiei, Marian Voicu. In sezonul estival, Transilvania Travel estimeaza ca va gazdui 45.000 de turisti in cele peste 60 de hoteluri din portofoliul SIF Transilvania care insumeaza un numar total de aproximativ 10.000 de camere. Hotelurile sunt administrate de sapte companii independente iar in 2005 au inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 1.500 miliarde ROL.
Source: Banii Nostri