SIF Transilvania va investi in turism 120 milioane EUR, in urmatorii 2-3 ani

In urmatorii 2-3 ani, SIF Transilvania intentioneaza sa investeasca aproximativ 120 milioane EUR in constructia unei statiuni balneare langa Targu Neamt, a unui hotel de 3 stele in Bucuresti, precum si in modernizarea hotelului detinut in Ploiesti. De asemenea, SIF Transilvania va continua modernizarea hotelurilor din Baile Felix si va construi un nou hotel de 4 sau 5 stele in Tusnad, dupa cum a declarat Mihai Fercala, presedintele companiei.

SIF Transilvania detine 61 de hoteluri in Ploiesti, Brasov, Buzias, Tusnad, Covasna, Baile Felix, Saturn, Venus, Neptun, Eforie Sud si Eforie Nord. In ultimii 6-7 ani, compania a investit peste 150 milioane EUR in modernizarea unor hoteluri din Baile Felix, Brasov si de pe litoral.

SIF Transilvania intentioneaza sa reuneasca intr-o singura companie toate societatile de turism pe care le detine in statiunile balneare din Romania. Compania are in proiect si construirea unor noi hoteluri, precum si crearea unui lant hotelier. Pentru a obtine banii necesari dezvoltarii acestor proiecte, SIF Transilvania intentioneaza sa vanda pachete de actiuni din companiile de pe litoralul romanesc, fondurilor de investitii din actionariatul acestora.

In statiuni precum Covasna si pe litoral, SIF Transilvania intentioneaza sa demoleze hotelurile construite in anii 70-80 si sa construiasca altele sau sa ridice complexe de vile. Investitiile pe litoral sunt estimate la 35 milioane EUR.
 
Potrivit estimarilor proprii, SIF Transilvania detine peste 20% din activele turistice din Romania, iar companiile turistice reprezinta 12-15% din portofoliul sau.

In primele luni ale lui 2007, Transilvania Travel, agentia care coordoneaza activele din domeniul turismului ale SIF Transilvania, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 10 milioane EUR, mai mare cu aproximativ 2 milioane EUR comparativ cu aceeasi perioada din 2006.

Source: Money Channel