Romanii sunt tot mai atrasi de Coasta de Azur

Comitetul Regional de Turism de pe Coasta de Azur si-a stabilit drept strategie pentru 2018 cresterea numarului de turisti romani in zona, vizand o crestere cu 23% a numarului de turisti romani in sudul Frantei. Anul trecut, 65.000 de romani au fost pe Coasta de Azursi au stat in medie 8,5 nopti. Acestia cheltuiesc aproximativ 75 EUR/zi si putin peste 700 EUR pentru intreaga vacanta.

Companiile aeriene Tarom, Blue Air si Wizz Air opereaza curse directe din Bucuresti spre Nisa.

In cadrul conferintei de presa organizate la Ambasada Frantei, reprezentantii Comitetului Regional de Turism de pe Coasta de Azur au anuntat ca operatorul aerian Blue Air va avea curse, incepand din 26 iunie, si din Cluj-Napoca.

Anul trecut, Franta a inregistrat un numar record de turisti, circa 89 milioane, iar regiunea Coasta de Azur se afla pe a doua pozitie in functie de numarul acestora.

Dupa atentatele teroriste de la Nisa, din 2016, in urma carora au murit 84 de persoane, pe Coasta de Azur s-a inregistrat o mica scadere a numarului de turisti, criza depasita rapid de catre francezi.

Coasta de Azur este a doua destinatie a Frantei, dupa numarul de turisti straini, numarul acestora ridicandu-se anul trecut la 11 miloane.

Source: Profit