Romanii au platit in medie 158 EUR pentru un bilet de avion, in 2018

Romanii au platit anul trecut, in medie, 158 EUR pentru un bilet de avion, fiind primul an cu o crestere in pretul biletelor de avion dupa o perioada de 4 ani in care au fost inregistrate scaderi in pretul mediu al biletelor de avion.
Cel mai ieftin bilet a costat 5 EUR si a fost low-cost pentru destinatia Bruxelles, iar cel mai scump bilet a costat 17.400 EUR si a fost cu escala la Paris dinspre Los Angeles spre Bucuresti si retur, potrivit unui studiu realizat de Vola.
In 2018, a fost inregistrata o cautare de zbor la fiecare doua secunde, cu 23% mai mult ca in anul anterior, incheindu-se cu aproape 380.000 de bilete emise pe tot parcursul anului. Modul in care clientii Vola.ro au efectuat rezervari s-a schimbat spectaculos: cu pana la 77% mai multe rezervari facute de pe mobil, in timp ce cresterea a fost de doar 13% pe desktop.  Share-ul general a fost inregistrat la 51% desktop si 49% de pe mobil, insa sub aceasta tendinta de crestere, 2019 va fi primul an in care rezervarile online vor fi facute preponderent de pe mobil.
Atat in Romania, cat si la nivel global, utilizatorii au aratat un interes crescut in utilizarea mai multor canale de comunicare directa online cu clientii de travel, incepand cu conturile de Facebook Messenger si WhatsApp care au inregistrat cresteri in 2018.

Source: Profit