Romanii au cheltuit 14,8 mil. EUR in vacantele din Franta, in 2011

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in 2011 numarul turistilor romani care au vizitat Franta a scazut de la 25.475 in 2010, pana la 24.149 in 2011.

Acestia au cheltuit 14,8 mil EUR, in crestere fata de 12,9 mil. EUR in 2010.

Pe primul loc in topul destinatiilor alese de romani se afla Parisul, urmat de Coasta de Azur, pentru care exista doua zboruri directe Bucuresti-Nisa, plus chartere organizate de agentii de turism romanesti, a declarat Gordana Malic, directorul biroului Atout France din Viena, care se ocupa si de actiunile de promovare a Frantei pe piata romaneasca.

In acest an, Franta isi va intensifica campaniile de promovare a turismului, dupa ce, pe data de 27 martie a lansat strategia online, concentrandu-se pe 23 de piete, printre care se numara, Brazilia, Canada, SUA, China, Coreea, India, Japonia, Rusia, Italia, Portugalia, Spania si Belgia. Romania nu se numara printre tarile vizate.

Proiectul rendezvousenfrance.com este o platforma interactiva, aflata insa deocamdata la stadiul de draft si perfectibila, au spus oficialii francezi. Ei au adaugat ca strategia online va fi complet operationala in doua luni.

Source: Curierul National