Romania si Ungaria discuta pe tema turismului

In perioada 5-6 noiembrie 2008 are loc la Gyula, in Ungaria, cea de a 5-a intalnire a Comisiei Mixte Romano – Maghiare pentru Turism.
Specialistii celor doua tari discuta probleme legate de tendinte in dezvoltarea turismului din cele doua tari; intarirea cooperarii transfrontaliere si utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea turismului; incurajarea colaborarii intre mediile private de afaceri din domeniul turismului din cele doua tari.
Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul MIMMCTPL, a precizat ca acest plan de actiuni are drept scop intarirea cooperarii transfrontaliere in domeniul turismului balnear, in statiunile Baile Herculane, Moneasa, Baile Felix si Buzias, prin infiintarea unei asociatii a statiunilor balneare din Romania si Ungaria si prin stabilirea unei politici de marketing comune pentru a promova eficient destinatiile la nivel international.
Totodata, se doreste crearea unor rute tematice transfrontaliere comune, cum ar fi in zona Campiei Maghiare si a Judetului Bihor.

Source: MIMMCTPL