Romania: locul 7 privind ritmul de crestere a contributiei directe a turismului in PIB in urmatorii 10 ani

Romania se afla pe locul 7 in topul destinatiilor globale cu cele mai rapide cresteri ale contributiei directe a turismului in PIB pe urmatorii 10 ani si pe locul 2 in ceea ce priveste estimarile de evolutie a calatoriilor de afaceri, potrivit unei cercetari a World Travel&Tourism Council.

Potrivit studiului, in Romania se preconizeaza o crestere anuala a ponderii directe a turismului in PIB de 7,7% in urmatorii 10 ani.

Primul loc este ocupat de Muntenegru, cu o crestere medie anuala estimata la 10,9% in urmatorii 10 ani, urmat de Namibia, cu 10,3%, Azerbaijan, cu 9,5%.

Pe locurile 4, 5 si 6 se afla China, Thailanda si India, iar, dupa Romania, in top 10 se claseaza Libia, Fiji si Insulele Capului Verde.

Totodata, in acest an Romania mai este prezenta, pe locul 10, in topul cresterilor numarului de turisti care viziteaza destinatii din strainatate, cu o crestere de peste 14%.

Ca perspective de crestere a turismului extern, Romania se afla pe locul 7, cu o majorare medie a numarul de turisti de 8,7%.

In ceea ce priveste cresterea turismului de leisure din Romania, perspectivele pe 10 ani ne situeaza pe pozitia a 9-a, cu o crestere medie anualizata de 7,5%.

Cea mai buna pozitie ocupata de Romania este la categoria de turism de afaceri, unde perspectivele de crestere din urmatorii 10 ani ne situeaza pe locul 2, cu o crestere medie anualizata de 9,2%. Muntenegru este si la aceasta categorie pe prima pozitie, cu o crestere medie de peste 10% pe an in urmatoarea decada.

Romania nu este prezenta si in top 10 cele mai rapide cresteri ale ponderii turismului in PIB in 2011 si nici in top 10 cele mai mari cresteri pe 10 ani a ponderii totale din PIB a turismului.

 

Source: Daily Business