Romania: locul 2 in Europa in ceea ce priveste scaderea tarifelor hoteliere

Conform unui raport al Comisiei Europene de Turism, ETC, privind scaderea tarifelor hoteliere de anul trecut la nivel european, Romania se claseaza pe locul al 2-lea, cu o scadere medie de 9,8%.
 
Primul loc in top este ocupat de Slovacia, care a inregistrat un declin 13,4%, iar locul trei este ocupat de Cehia, cu 9,5%.
 
In majoritatea celor 26 de piete analizate, tarifele medii de cazare au coborat, exceptie facand 7 tari. Cele mai mari cresteri, de peste 10%, au fost inregistrate in Malta si Germania.
 
Scaderea tarifelor a fost insotita de cresterea gradului de ocupare al hotelurilor pe majoritatea pietelor. In Romania, gradul de ocupare a crescut cu peste 8%.
 
Cele mai mari cresteri ale gradului de ocupare au fost in Estonia peste 15%, Turcia cu peste 12%, iar Austria, Rusia si Republica Ceha au avut fiecare cresteri de peste 10%. Scaderi ale gradelor de ocupare au fost inregistrate in Norvegia, Grecia si Islanda.
 
Per total, gradul de ocupare al hotelurilor europene a crescut cu 5,5% pana in luna noiembrie 2010, iar pentru acest an se estimeaza ca numarul turistilor straini care vor vizita destinatiile europene va creste cu 3%, in timp ce in 2012 numarul acestora se va majora cu 4%.
 
Numarul turistilor japonezi si americani, care au vizitat Romania anul trecut, a inregistrat cele mai mari cresteri, in timp ce numarul turistilor din Franta si Rusia care au venit in Romania a fost in scadere.
Source: Daily Business