Romania la conducerea Consiliului Executiv al OMT

A 94-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, OMT a avut loc in localitatea Campeche din Mexic. In cadrul sesiunii s-a votat in unanimitate ca Romania sa preia conducerea Consiliului Executiv al OMT.
Intentia de a candida pentru aceasta functie a fost anuntata la reuniunea Consiliului din luna iunie, in contextul in care Romania a detinut succesiv, in ultimii 3 ani, functiile de membru, vicepresedinte si prim-vicepresedinte in cadrul acestui organism.
Ministrul MDRT, Eduard Hellvig a declarat ca pe durata detinerii presedintiei, de comun acord cu ceilalti membri, vor fi stabilite si dezvoltate o serie de proiecte menite sa contribuie la atingerea obiectivelor OMT.
Romania va exercita mandatul de presedinte al Consiliului Executiv al OMT pe o perioada de 1 an, pana in toamna anului 2013.
Consiliul Executiv al OMT, format din 32 de state membre, este structura de conducere care coordoneaza activitatea organizatiei in intervalul dintre sesiunile Adunarii Generale si asigura indeplinirea activitatilor organizatiei.
OMT este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public.
Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline.

Source: Amos News