Romania: investitie de 400 mil. RON in infrastructura turistica si sportiva

In ultimii 3 ani, Romania a investit peste 400 mil. RON in infrastructura turistica si sportiva, pentru a putea gazdui Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) de iarna. Schimbarile aduse de aceste investitii participa activ la imbunatatirea imaginii de tara a Romaniei.
Evaluarile finale ale echipelor tehnice ale Comitetului Olimpic European au validat Romania pentru a gazdui in luna februarie 2013 Festivalul Olimpic al Tineretului European.
Cea mai importanta investitie s-a facut la Rasnov, unde s-au construit patru trambuline pentru sarituri cu schiurile cu punctul de constructie la 15, 35, 64 si 90 de metri. Centrul de sarituri cu schiurile Rasnov este singurul din Europa de Sud-Est acreditat de Federatia Internationala de Schi, FIS.
Parcul sportiv de la Rasnov poate deveni spatiul potrivit de antrenament pentru saritorii cu schiurile din Bulgaria, Ungaria si alte tari vecine care nu dispun de o infrastructura la fel de complexa.
Directorul Federatiei Internationale de Schi pentru competitiile de sarituri cu schiurile, Walter Hofer a declarat ca Rasnovul are toate sansele sa devina un oras cunoscut prin prisma sporturilor de iarna, comparandu-l cu orasul Lahti din Finlanda.
Pentru dezvoltarea centrului de la Rasnov s-au alocat peste 10 mil. EUR.

Source: Daily Business