Romania gazduieste in septembrie al 53-lea Congres mondial al FIJET

In perioada 17-25 septembrie, la Palatul Parlamentului, are loc al 53-lea Congres mondial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Editorilor din Turism, FIJET, la care vor participa peste 250 de ziaristi si scriitori internationali de travel.

Tema centrala va fi „Patrimoniul cultural mondial reflectat in presa de turism”.

Vizitele de documentare vor incepe la Palatul Parlamentului si vor continua la Muzeul National Cotroceni. Dupa aceea va urma un circuit de peste 1.200 km, care va include zona Bacaului cu vestitele podgorii de la Cotnari – Suceava – Falticeni – Marginea cu renumitele sale ateliere de ceramica neagra, cu o vechime de peste 500 de ani – manastirile Moldovita, Sucevita, Voronet si Gura Humorului – hotelul Castelul lui Dracula de la Tihuta – la Sighisoara va fi organizata o seara medievala intr-o crama de vinuri – orasul Sibiu – Marginimea Sibiului unde se va desfasura o nunta traditionala – Castelele Bran, Peles si Pelisor.

Evenimentul este organizat de catre Clubul Presei de Turism – FIJET Romania si Ministerul Dezvoltarii si Turismului din Romania, MDRT.

Source: InfoTravelRomania