Romania atractiva pentru organizatorii straini de evenimente

Atentatele teroriste din Franta, Turcia si Belgia ii determina pe organizatorii internationali de evenimente pentru companii sa ia din ce in ce mai serios in calcul Romania, considerata o destinatie sigura, a precizat Adina Secara, directorul Biroului National de Turism al Romaniei in Germania, care a fost prezent la standul Romaniei de la IMEX, Frankfurt, cel mai important targ dedicat congreselor, conferintelor si evenimentelor din Europa desfasurat in perioada 19-21 aprilie.
Adina Secara a observat ca in acest an, intr-un numar mult mai mare decat la editiile precedente, firme organizatoare de evenimente din tari precum Germania, Israel, Canada, Franta, Spania si SUA au venit la stand pentru discutii si informatii.
Cea mai cautata destinatie din tara pentru evenimente este Bucurestiul, iar organizatorii aleg hoteluri de 4-5 stele cu sali de conferinta. O alta destinatie cautata de organizatorii de conferinte este si Clujul.
La targ sunt prezenti 3.500 de expozanti din 150 de tari, IMEX fiind vizitat anul trecut de aproximativ 10.000 de specialisti din 97 de tari, din care 3.684 de hosted buyers din 58 de tari.

Source: Profit