Romania ar putea avea o statiune pilot anti-imbatranire, pana in 2011

Pana in anul 2011, in Romania ar putea fi dezvoltata o statiune-pilot anti-imbatranire, potrivit Strategiei de dezvoltare a turismului balnear, elaborata de compania franceza Detente Consultants pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT.

Statiunea pilot ar putea fi dezvoltata la Snagov, pe litoral sau la Covasna.

Potrivit datelor transmise de MDRT, strategia de dezvoltare a turismului balnear din Romania cuprinde atat evaluarea situatiei actuale a acestui sector turistic si identificarea institutiilor cu responsabilitati in domeniu, cat si o serie de propuneri privind actiunile pe care consultantul le recomanda.

Romania are o imagine deja formata in privinta diversificarii ingrijirilor, care se dezvolta considerabil in Europa, in special spre segmentul anti-imbatranire, datorita Institutului Ana Aslan, se arata in Strategia de Dezvoltare a Turismului Balnear.

Consultantul francez recomanda specializarea bazelor de tratament pe prevenirea imbatranirii si pe curele anti-imbatranire, adresate seniorilor, dar si persoanelor care doresc sa urmeze o cura medicalizata. Statiunea-pilot nu trebuie sa se axeze numai pe afectiuni reumatice si tratamente pentru astm, ci trebuie sa aiba deschidere si pentru clientela mai tanara, continuand sa se sprijine pe componenta fundamentala, reprezentata de apa termala.

Conform strategiei, in acest an ar putea fi infiintata si Asociatia Oraselor Termale din Romania, deschisa oricarei destinatii turistice interesate, care indeplineste criteriile de aderare.

Principalele statiuni termale din Romania sunt Baile Felix, 1 Mai, Baile Olanesti, Baile Herculane, Baile Govora, Calimanesti, Sangeorz Bai, Amara, Mangalia, Techirghiol, Sovata, Vatra Dornei, Covasna si Slanic Moldova.

Source: 9AM