River Invest negociaza afilierea la un lant international a hotelului care va fi construit in cadrul proiectului Sema Parc

Dezvoltatorul proiectului Sema Parc din Bucuresti, compania River Invest, poarta discutii cu mai multe lanturi hoteliere internationale pentru obtinerea unei francize pentru hotelul de 4 sau 5 stele din cadrul proiectului, inainte de a incepe constructia acestuia.

Ion Radulea, presedintele River Invest, a declarat ca lucrarile de constructie a hotelului vor fi demarate o data cu dezvoltarea centrului comercial in a doua jumatate a acestui an si vor fi finalizate in primavara anului 2009, termen la care se va finaliza si constructia mall-ului si a hipermarketului din cadrul proiectului.

Hotel va dispune de 22 etaje si aproximativ 400 camere, extinse pe o suprafata construita de aproximativ 18.000 mp iar investitia totala se va ridica la aproximativ 22-25 milioane EUR. Primele doua etaje ale hotelului vor fi destinate spatiilor cu functionalitati extinse, sali de conferinte, restaurante, cafenele, zona de comunicatii specializate si vor fi corespondente cu mall-ul din zona comerciala a Sema Parc.

In prezent exista cereri de preinchiriere a aproximativ 30% din proiectul comercial, inclusiv partea de hipermarket. Proiectul comercial va fi dezvoltat de grupul german ECE, unul dintre cei mai importanti operatori de centre comerciale din Europa.

Totodata, compania River Invest va incepe anul acesta dezvoltarea sectiunii rezidentiale din cadrul Sema Parc, care va cuprinde in prima parte 400 apartamente, dintr-un total de 1.000 locuinte. Autorizatia de constructie pentru sectorul rezidential va fi obtinuta pana in luna iulie a acestui an, urmand ca dupa aceea sa se inceapa constructia.

Proiectul imobiliar Sema Parc, cu o valoare estimata la aproximativ 700 milioane EUR, este localizat pe amplasamentul uzinei Semanatoarea, care urmeaza sa fie relocata in vecinatatea capitalei. Proiectul va include cladiri de birouri, spatii comerciale si rezidentiale, cu o suprafata totala construita de 65,9 ha, amenajate pe o suprafata de peste 42 ha.
Source: Curierul National