Rezervarile hoteliere prin intermediul site-urilor de profil au crescut, in T1

Potrivit unui studiu al iPerceptions Inc, furnizor de servicii privind satisfactia clientilor, in primul trimestru al acestui an ponderea utilizatorilor de site-uri de turism care fac efectiv rezervari a urcat usor, ajungand la 69%, la nivel global.

Chiar daca rezervarile sunt in crestere, nu toate cautarile pe de site-urile de profil se concretizeaza. Pretul si dificultatile tehnice in procesul rezervarii sunt principalele obstacole intampinate de turisti.

Daca in trimestrul patru din 2010, doar 14% din turisti spuneau ca nu au facut o rezevare din cauza problemelor tehnice, cum ar fi schimbarea tarifelor in timpul procesului de rezervare sau imposibilitatea de a gasi ofertele promotionale promovate, in primul trimestru din 2011 ponderea acestora a ajuns la 18%.

O alta problema intampinata de 15% dintre turisti este ca atunci cand vor sa rezerve se lovesc de indisponibilitatea camerelor afisate pe site-uri.

Turistii de business atrag atentia si asupra faptului ca inca au dificultati in a gasi informatiile specifice legate de unitatea de cazare pe care o aleg, cum ar fi detalii despre sali de conferinta, servicii de transfer sau distanta fata de alte locuri.

Cei mai multi utilizatori, peste 40%, aleg hoteluri midscale, 35% se orienteaza catre unitatile de lux si doar 12% opteaza pentru cele economy.

Doar 28% dintre cei care intra pe site-uri de rezervari o fac cu acest scop, 26% intra doar ca sa se informeze, iar 21% ca sa compare tarife.

Potrivit studiului, ponderea turismul de afaceri a crescut la 32% din totalul rezervarilor, de la 29% in T4 2010.

Analiza a luat in calcul experienta a peste 130.000 de persoane care au vizitat peste 100 de site-uri de turism.

Source: Daily Business