Revelionul pe Valea Prahovei nu ii mai atrage pe romani

Multi dintre hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei au redus preturile la pachetele turistice de Craciun si revelion fata de anul trecut, insa cu toate acestea rezervarile sunt, in unele statiuni, la jumatate fata de aceeasi perioada a lui 2008.

Daca in aceeasi perioada din 2008 nu se mai gasea niciun loc de cazare pentru revelion in vilele si hotelurile din statiunile prahovene, in acest an gradul de ocupare este cu mult scazut, in unele cazuri fiind de doar 50%.

In ceea ce priveste rezervarile pentru Craciun, la Sinaia doar 60-70% din totalul locurilor de cazare sunt rezervate.

Cele mai cautate pentru acest sfarsit de an sunt vilele, care sunt si cele mai ieftine, acestea fiind rezervate in proportie de 100%.

In Busteni, gradul de ocupare in hoteluri pentru revelion este de doar 50%, in conditiile in care tarifele sunt cu 25% mai mici fata de anul trecut, a declarat primarului statiunii Emanoil Savin.

Potrivit reprezentantilor Centrului de Informare Turistica din Sinaia, in statiune sunt rezervate, in prezent, doar 75% din cele aproximativ 10.000 de locuri de cazare omologate in hotelurile si vilele din statiune. Tarifele nu s-au majorat fata de anul trecut, iar unele unitati ofera reduceri de pret de 10-15%. La inceputul lunii decembrie 2008, toate locurile din statiune erau rezervate.

Source: Cotidianul