Resortul Blaxy vinde apartamente in regim de proprietate periodica, in rate

Complexul Blaxy situat in apropierea statiunii Olimp, deschis in urma cu 3 ani, este primul din Romania care vinde si apartamente in proprietate periodica.

Proprietatea periodica reprezinta, conform definitiei din Codul Civil, o modalitate a dreptului de proprietate in cadrul careia fiecare titular exercita in nume propriu si in interes personal prerogativele dreptului sau de proprietate pe perioade determinate, care se repeta succesiv si perpetuu, la intervale regulate, presupunand cel putin doi titulari, persoane fizice sau juridice. Cu alte cuvinte, contra unei sume, calculata in functie de sezon sau extrasezon, o persoana poate fi proprietarul unui apartament la mare, timp de o saptamana intr-o perioda anume, pe termen nelimitat.

Locuintele pot fi cumparate si in rate, pornind de la 39 EUR/luna timp de 5 ani, au anuntat reprezentantii resortului.

Cele mai cautate perioade pentru camerele care au fost vandute pana in prezent sunt, fireste, cele in care romanii sunt obisnuiti sa mearga in vacante la mare, adica sfarsitul lunii iulie si luna august, chiar daca in respectiva perioada pretul unui apartament este  mai mare.

In functie de perioada din an achizitionata, un apartament in regim de proprietate periodica poate fi achizitionat cu sume intre 2.500 de euro si 11.000 EUR.

Pana acum, aceste apartamente au fost platite „cu banii jos”. De putin timp, insa, a fost introdusa si posibilitatea sa fie platite in rate, cu un avans de minimum 20% din valoare si cu dobanda 0%.
Source: Profit