Reprezentantii din turism poarta discutii cu Ministerul Finantelor despre reintroducerea unei reglementari a bacsisului in hoteluri si restaurante

Industria locala de turism discuta cu Ministerul Finantelor despre reintroducerea unei reglementari a bacsisului in hoteluri si restaurante, cu un sistem in care sa fie aplicat doar impozitul pe venit, de 10%.

In urma cu 3 ani au fost introduse o serie de reguli referitoare la fiscalizarea bacsisului, in care acesta era marcat pe un bon fiscal separat, dar prevederile au fost anulate dupa doar cateva luni din cauza unor dificultati in aplicare.

Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, FIHR, a precizat ca sunt atat turisti straini care vor sa lase bacsis prin cardul bancar, cat si companii care vor sa procedeze astfel in cazul meselor de protocol, dar au in fata un blocaj generat de lipsa unei reglementari.

In opinia industriei de turism, prin reglementare va creste sfera celor care dau bacsis, dar cu un castig pentru toate partile implicate: angajator (angajati mai bine motivati), client (servicii mai bune), stat (scoaterea „la lumina” a unor bani din „economia neagra”).
Source: Profit