Refacerea statiunilor balneare mici ar costa peste 150 mil. EUR

Organizatia Patronatelor din Turism Balnear din Romania, OPTBR, a anuntat ca peste 25 de foste statiuni balneare mici, de interes local, sunt abandonate si nu mai functioneaza, iar refacerea lor ar costa peste 150 mil. EUR, bani care patronatul balnear spera sa ii obtina din fondurile europene si din bugetul Ministerului Turismului.
Anul 2016 a fost un an foarte bun pentru sectorul balnear romanesc, unele agentii de turism inregistrand cresteri de 2-3 ori ale vanzarilor pentru acest tip de produs. Pentru acest an, operatorii din domeniu se asteapta la cresteri si mai mari in acest an, daca vor fi introduse voucherele de vacanta pentru bugetari.
Astfel, daca cererea pentru statiunile balneare a crescut cu 6-10% in fiecare an, dupa aparitia voucherelor ar putea urca cu 30%, estimeaza Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear, OPTBR.
In prezent, sunt peste 60 de statiuni functionale in Romania, dar omologate efectiv ca statiuni balneoclimaterice sunt doar jumatate.

Source: Profit