Reduceri de pana la 40% la pachetele turistice din Bucovina

Proprietarii de pensiuni din nordul Moldovei au lansat o serie de programe prin care ofera turistilor reduceri chiar si de pana la 40%.

Un astfel de program este „O saptamana la munte”, lansat de Federatia Patronatelor din Turism, care s-a incheiat la sfarsitul lunii aprilie, dar pe care bucovinenii l-au extins pana pe 15 septembrie. Astfel, o saptamana intr-o pensiune din Gura Humorului sau localitatea Vama, cu mic dejun si cina, costa intre 500 si 650 RON/persoana.

Cum majoritatea turistilor care merg in nordul Moldovei viziteaza manastirile din zona, proprietarii pensiunilor au lansat programul „Cinci zile de calatorie spirituala in Bucovina“, care este valabil pana la 1 iulie. Prin acest program, turistii pot sa se cazeze cinci zile la o pensiune din zona, cu mic dejun si cina, la un pret de 490 RON/persoana. In pret intra si vizitarea celor mai importante manastiri din Bucovina, precum si a caselor memoriale Ion Creanga, Mihail Sadoveanu sau Ciprian Porumbescu.

Niculina Vasilut, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural si Ecologic Suceava, a declarat ca, prin intermediul programelor de reduceri, spera sa atraga in acest an, in Bucovina, cu cel putin 50% mai multi turisti decat anul trecut.

Vasilut a declarat ca proprietarii de pensiuni din nordul Moldovei au constientizat ca preturile din turismul romanesc erau foarte mari comparativ cu alte tari si, in acest an, au micsorat tarifele cu peste 20% fata de anul trecut.

Source: Adevarul