Record, in 2016: NEPI plateste 100 milioane euro pentru Shopping City Sibiu

Cea mai mare tranzactie de pe segmentul retail, de anul acesta, s-a incheiat la Sibiu: gigantul NEPI si-a marit portofoliul cu inca un mall, platind 100 de milioane de euro pentru Shopping City Sibiu. Detinut, pana acum, de fondul britanic de investitii Argo, Shopping City Sibiu este cea mai importanta zona comerciala din oras.
NEPI isi consolideaza suprematia pe piata imobiliara din Romania. Cea mai noua miscare a fost facuta la Sibiu, unde fondul sud-african de investitii a achizitionat cea mai mare zona comerciala din regiune, Shopping City Sibiu. Parcul de retail se adauga unui portofoliu stufos, ce mai cuprinde si Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Centre in Capitala, precum si City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Shopping City Deva, Shopping City Timisoara si alte centre office din Bucuresti si din provincie.
Deschis publicului in urma cu 10 ani, Shopping City Sibiu a devenit unul dintre cele mai mari parcuri de retail din Romania, ajungand actualmente la o suprafata inchiriabila de aproape 80.000 metri patrati. Proiectul a apartinut britanicilor de la Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, cumuland peste 340.000 mp. Alaturi de centrul comercial din Sibiu, portofoliul din Romania al britanicilor mai include Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea si Era Shopping Park Iasi.
„Managementul intens si preocuparea continua a echipei noastre pentru mixul de chiriasi au facut din Shopping City Sibiu principala destinatie de cumparaturi din regiunea Sibiului. Cea mai recenta si ultima initiativa inainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex in Sibiu. Vrem sa apreciem eforturile intregii echipe care ne-a ajutat sa aducem valoare adaugata proiectului si de asemenea in realizarea procesului de vanzare. ARGO Group continua sa-si restructureze portofoliul pe care il detine in Romania cu scopul de a optimiza investitiile realizate in piata comerciala din Europa Centrala si de Est”, a precizat Dennis Selinas, CEO Argo Group.
Pretul agreat, de 100 de milioane de euro, plaseaza tranzactia pe primul loc in topul contractelor incheiate pe piata romaneasca in 2016. Mai mult, confirma faptul ca dezvoltatorii imobiliari au inceput sa fie interesati de potentialul provinciei, redirectionandu-si investitiile pe alte orase decat cele patru-cinci binecunoscute centre universitare.
„Aceasta este cea mai mare tranzactie cu o singura proprietate din afara Bucurestiului de dupa criza economica. Investitorii au devenit din nou interesati de piata imobiliara din afara Bucurestiului, dupa o lunga perioada de timp in care Capitala a fost principal lor tinta. Dimensiunea si fundamentele proprietatii au atras nu doar cumparatorul, dar si alti investitori in Sibiu”, a conchis Andrei Vacaru, Associate Director Capital Markets JLL Romania, compania imobiliara care a reprezentat Argo Group in aceasta tranzactie.

Source: Imopedia/Media