Record al volumului investitiilor imobiliare in 2014 in Romania

Romania urca la sfarsitul lui 2014 pe locul al patrulea in Europa Centrala si de Est din punctul de vedere al volumului investitiilor imobiliare. Investitiile in imobiliare au avut anul trecut o crestere de 220% (excluzand sectorul rezidential), clasandu-ne in acest top dupa Polonia, Rusia si Cehia, conform unei analize CBRE.
Volumul tranzactiilor imobiliare cu spatii de birouri, de retail sau industriale au atins in 2014 suma de 1,124 miliarde de euro, fata de 351 milioane de euro in 2013. Crestere in aceasta piata s-a inregistrat si in Europa Centrala si de Est, investitiile imobiliare avansand cu 25%, in conditiile in care nu luam in calcul Rusia, care a avut o scadere de 57% fata de anul trecut.
Pe primul loc in regiune se claseaza Polonia, cu investitii de 2,942 miliarde de euro, pe locul al doilea este Rusia, cu 2,261 miliarde de euro si pe locul al treilea este Cehia, cu 1,961 miliarde de euro. Fata de anul trecut, in Polonia s-a inregistrat o scadere de 9%, iar in Cehia o crestere de 34%.
In Romania, proiectele de retail au reprezentat aproximativ 40% din totalul investitiilor realizate anul trecut, urmate de cladirile de birouri cu 29% si spatiile logistice si industriale cu 12%.

Source: Imobiliare.Net